Praktische gids dentale chirurgie

Ace NuOss DS - direct delivery syringe - Cancellous 0.25 - 1.0 mm Granulaat voor spongiosa in een handige direct aan te brengen spuit. 752340 Spuit, 0,25 g 752341 Spuit, 0,5 g Botmateriaal - Resorbeerbaar Collageen NuOss Collageen is een natuurlijke botvervanger die de botaangroei bij parodontale en maxillofaciale defecten ondersteunt. NuOss Collageen bestaat uit NuOss spongiosadeeltjes die met ca. 5% rundercollageen zijn verbonden. Na het plaatsen (droog) hydrateert het NuOss Collageen ter plekke en wordt daarmee vormbaar en kan vervolgens op het defect worden aangebracht. NuOss Collageen dient als plaatshouder en combineert de minerale eigenschappen van de NuOss-deeltjes met de wond­ genezende eigenschappen van het collageen. In tegenstelling tot wanneer alleen maar botvervangings­ materialen worden gebruikt, wordt de veiligheid en de stabiliteit van het preparaat vergroot.

ACE NuOss Collageen 312073 10 x 11 x 12 mm 312071 8 x 9 x 9 mm 312066 6 x 7 x 8 mm per stuk

Gehydrateerd (vochtig vormbaar)

Oorspronkelijke toestand (droog)

INDICATIES VOOR GEBRUIK • Augmentatie van de kaakwal • Vullen van alveolen na extractie • Vullen van parodontale defecten • Vullen van defecten rondom het implantaat

BEHOUD VAN DE ALVEOLE NA EXTRACTIE MET NUOSS COLLAGEEN Aanbevolen door dr. Aron gonshor, phd, dds, frcd(c), fao

1 Na de extractie vertoont de alveole een significante botdehiscentie. 2 Creëer een subperiostale ruimte en plaats een langdurig resorbeerbaar collageenmembraan (RMC6) om de beschadiging af te dekken. 3 Haal het NuOss Collageen uit de steriele verpakking en plaats het in de bloedende alveole. Het is mogelijk dat het materiaal eerst vochtig moet worden gemaakt. 4 Indien gewenst, kan het NuOss Collageen worden bijgeknipt zodat het gemakkelijker kan worden geplaatst. 5 Laat het materiaal in de bloedende alveole vochtig worden. 6 NuOss Collageen wordt gedurende de hydratatie vormbaar en is in staat zich aan te passen, waardoor het materiaal eenvoudig is aan te passen aan het defect. 7 Isoleer het defect van de orale omgeving. Gangbare producten zijn onder andere een resobeerba(a)r(e) plug, tape of schuim.

8 Dek voor optimale resultaten het NuOss Collageen volledig af. 9 Collageen plug, tape of schuim met eenvoudige hechtingen fixeren. 10 Volledig laten genezen.

Praktische gids Dentale chirurgie 1

25

Powered by